Додати товари для порівняння
Додайте товари в бажання
"Висвітлюйте свій шлях з найкращими ліхтариками від провідних виробників – купуйте в інтернет-магазині Fonariki!"
0
Моє замовлення
Укр

| Кухонні ножі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою

Навігація

  1. ➡️ Види кухонних ножів за формою клинка
  2. ➡️ Які ножі мають бути на кухні?
  3. ➡️ Як вибрати кухонний ніж
  4. ➡️ Де купити хороші кухонні ножі в Україні
  5. ➡️ FAQ Часті питання

 

Різноманітні за розміром, формою клинка, типу заточування кухонні ножі є невід'ємною частиною начиння, без якого неможливе приготування їжі. В асортименті сучасних виробників можна знайти як стандартні моделі для застосування в домашніх умовах, так і професійні для шеф-кухарів адаптовані під конкретні завдання.

кухонний ніж

Види кухонних ножів за формою клинка

Щоб купити ніж, який відповідатиме конкретним потребам та сфері застосування, необхідно насамперед звернути увагу на форму клинка. Найбільш поширеними є кухонні ножі наступних видів:ніж для кухні

  • Normal Blade – класичний варіант з прямим обухом та довгою ріжучою кромкою, що зручно для нарізування різних продуктів.
  • Drop-Point – загострений клинок з трохи скошеним обухом. Також універсальний у застосуванні, так як однаковою мірою зручний для здійснення колючих та ріжучих дій. У широкому розмаїтті з таким мечем випускаються швейцарські ножі Вікторінокс, відомі у всьому світі.
  • Trailing-point – зручний кухонний ніж для обробки м'яса з піднятим відносно обуха вістрям.

Крім того, клинки можуть мати пряме або серрейторне заточування для роботи з щільними або волокнистими текстурами.

Які ножі мають бути на кухні?

Стандартний набір повинен включати інструменти наступного призначення:

  • для чищення овочів. Вироби з коротким, відносно широким міцним лезом;
  • для нарізки ковбасних виробів, копченої риби, готового м'яса. Звичайні ножі для кухні з прямим заточуванням довжиною 17-20 см;
  • для оброблення м'яса, риби. Розрізняють обвалувальні ножі з довгим прямим лезом, що розширюється до рукоятки, і філейні з довгим вузьким, максимально гострим клинком;
  • для хліба. Оснащуються лезом із хвилястою кромкою, яка чудово справляється з м'якою текстурою хліба, не змінюючи його.

Як вибрати кухонний ніж

Початківцям кулінарам варто звернути увагу на набори кухонних ножів, в яких відразу є всі необхідні варіанти для нарізки, оброблення, філування і т.д. Також можна придбати кухонні ножі окремо для кожного процесу приготування. Головне, щоб їх клинок був виконаний із якісної нержавіючої сталі.

Варто звернути увагу і на рукоятку, яка повинна бути зручною для долоні, мати нековзну текстуру. Вага виробу не повинна створювати зайве навантаження на кисть та відчуття дискомфорту.

Важливо! Вибирати варто продукцію відомих брендів. Можна порекомендувати ножі Cold Steel, Victorinox, Mora і т.д.

Де купити хороші кухонні ножі в Україні

Щоб купити кухонні ножі в Україні для різних цілей застосування, варто звернутися до Fonariki. У нас представлений широкий асортимент брендових товарів з офіційною гарантією виробника за привабливими цінами. На сайті діє накопичувальна програма знижок. Доставка Новою Поштою здійснюється по всій країні протягом кількох днів.

FAQ Часті питання

Скільки коштує купити кухонні ножі гарної якості?

У нашому інтернет-магазині представлені товари в різній ціновій категорії. Можна знайти відповідний варіант за ціною від 200 до 5000 грн.

Який матеріал найкращий для виготовлення леза?

Найкращим і найбільш надійним варіантом беззастережно вважається нержавіюча сталь.

Який купити ніж кухонний необхідно для обробки туш?

Для цієї мети найкраще підійде сокирка, яка впорається з твердими кістками, сухожиллями, а також обробна з вигнутим загостреним, широким, потужним мечем. Довжина леза має становити 15-25 см.
Вгору