Зміст

  1. ➡️ Показники якості
  2. ➡️ Зручність
  3. ➡️ Конструкція
  4. ➡️ Сталь
  5. ➡️ Лезо
  6. ➡️ Заточення
  7. ➡️ Матеріал ручки

 

Вибираючи туристичний ніж, легко помилитися з вибором і віддати перевагу не дуже якісному екземпляру. Навіть не всі туристи з досвідом можуть відрізнити якісний виріб від менш хорошого. Щоб не помилитися з вибором, важливо знати фактори, які вказують на якість виробу.

Показники якості

Визначаючи якість виробу, потрібно звертати увагу на такі нюанси:

  •     зручність;
  •     конструкцію;
  •     сталь;
  •     лезо;
  •     заточування;
  •     матеріал ручки.

Зручність

Перша характеристика, що відрізняє добрий ніж - це зручність. Для яких цілей ви б не вибирали туристичний ніж, він не повинен ковзати в руці, щоб не ризикувати поранитися самому або травмувати оточуючих. Крім того, він повинен зручно лежати в руці, щоб ви не відчували дискомфорту під час роботи з ним.

Конструкція

Призначення туристичного ножа відрізняється від побутового. Їм доводиться не лише різати продукти, а й інші, твердіші матеріали: дерево, мотузки, бляшанки. Відмінним елементом гарного туристичного ножа є наявність гради між лезом та рукояткою. Вона захищає руку від порізу, тому що запобігає зісковзанню долоні з ручки на лезо.

Сталь

Для того, щоб ніж прослужив довгу службу і міг називатися якісним, важливо, щоб він був виготовлений із міцної сталі. До такої можна віднести вуглецеву та нержавіючу. Обидва матеріали гарантують довгу службу ножа, але перший потребує більш ретельного догляду.

Лезо

Оглядаючи ніж щодо якості, зверніть увагу на лезо. Воно має бути правильною довжиною. Ідеальною довжиною для туристичного ножа буде 11-15 см.

Заточення

Кращим заточенням для туристичного ножа буде гладке класичне заточування. Саме вона підходить для якісного виконання загальних завдань: нарізування продуктів, заготівлі дров, відкриття консервних банок, розрізання мотузок чи ременів.

Матеріал ручки

Туристичні ножі – це предмети, які призначені для використання в умовах природи, де не завжди є можливість правильного їх зберігання. Ножі можуть бути на сонці, піддаватися тривалому впливу вологи та високих температур, тому в якісних мечах для виготовлення рукояті використовують матеріали, які стійкі до всіх перерахованих вище факторів. До них відносяться титан, сталь та скловолокно. Ці матеріали вважаються преміальними, але вирізняються своєю високою вартістю.